Monday, November 12, 2012

Single Make Life Simple :)

Hoo yeah .. Being single for almost this two months really make my life free :)Bila kita single tak payah susah hati nak fikir bf/gf kita tu sihat ke tak. Tengah buat apa sekarang. Dia makan ke tak hari ni. Sekarang kat mana. Bila single jugak kita dapat jimatkan kredit kita daripada membazir asyik nak call/mesej setiap masa dengan bf/gf kita yang entah apa-apa. Lama-lama nanti bosan.

 Bila single juga Allah akan lindungi diri kita daripada melakukan maksiat. Cth : berdating, rasa rindu, on the phone berjam-jam, borak perkara yang tak berfaedah, . Bila single kita bebas nak buat apa-apa benda sekalipun. Bila couple, sikit-sikit je nak minta izin bf/gf. Nak buat ini kena bagi tahu bf/gf. Nak buat itu kena bagi tahu bf/gf dulu. Rimas kan ? Bila single kita tak payah nak risau atau susah hati fikir pasangan kita tu samada dia setia pada kita atau tak. Bila single kita tak perlu nak rasa cemburu tak tentu pasal dengan orang. Bila nampak/terjumpa pic pasangan bergambar/berbual dengan orang lain, mesti jealous lepastu gado then clash. Tak best lah mcm tu.

Couple memang best. Boleh demand. Apa-apa je semuanya nak share sama-sama. Beruntung betul. Sana sini berkepit. Masing masing berbalas balas ayat ayat sweet kat facebook/twitter. Status itu ini dengan bf/gf. Kawan yang lain pun rasa happy dan mendoakan kebahagiaan. Memang untunglaaaa.


Mana yang baik kita jadikan tauladan dan yang buruk kita jadikan sempadan. Pengalaman banyak mengajar kita untuk lebih berhati-hati sekali gus menjadikan diri kita lebih matang. Kalau single janganlah sedih. Actually, orang yang berstatus single ni beruntung tau sebab kita fikir pasal diri sendiri je. Kita nak buat apa pun tak ada masalah. Eh?

Sebenarnya orang yang berstatus single ni bukannya tak laku. Tapi sebenarnya Allah sedang sediakan cerita cinta yang indah untuk kita :) BE READY .haha.. Beong single too, kena berhati-hati dalam bab berkawan. Lagi lagi yang berlainan jantina. Kalau layan jangan over dan rapat sangat. Kita kena berpada-pada. Cukup layanan sebagai kawan. I'm learning from my mistakes.

Hey ladies, 'Act like a LADY but think like a BOSS'.

Ada satu pesanan dari seorang hamba Allah ni, "Lagi kita jual mahal, lagi ramai orang nak pada kita." 'Nak' di sini bermaksud untuk menjadikan yang halal buat kita.
"Bila kita jual murah pada dia, lagi dia main-mainkan kita." 'Main-main' di sini bermaksud 'test market' dan bila dia dah dapat apa yang dia nak, dengan mudah dia tinggalkan kita.

Tuntasnya, now is study time. So, no man no cry, bebeh . Wat lek wat peace (^^,)

No comments: